mail icon

Nieuw Kijkduin

icon 2021 - 2022
image
image
image
Ingezette productgroepen:
Woningbouw

Het project

Boele & van Eesteren realiseert direct aan het strand en aan de Kijkduinse boulevard het project ‘Nieuw Kijkduin’. Het plan omvat ruim 17.000 m2 commerciële ruimten en 266 appartementen. In de verdiepte stallingsgarage komen bergingen voor de bewoners van de appartementen. Fase 1 bestaat uit 3 gebouwen, waar in totaal 112 appartementen in zijn gerealiseerd. In de plint zitten diverse soorten winkels en horeca. Het nieuwe Kijkduin wordt volledig gasvrij opgeleverd en volop voorzien van zonnepanelen. Op de commerciële ruimten komt een groen dak.

image

De rol van Matemco

De stallingsgarage heeft een constructie met in het werk gestorte balken met breedplaatvloeren. Hierdoor ontstaat een grote, vrij indeelbare ruimte t.b.v. de bergingen. Matemco heeft hier zowel de ondersteuning voor de balken als voor de breedplaatvloeren verzorgd. De plint is niet rechthoeking, maar is deels afgeschuind. De uitdaging hier was om alles netjes op elkaar aan te laten sluiten.
Hetzelfde geldt voor de laag van de plint. Naast alle schuine aansluitingen, is deze verdieping ook extra hoog (voor de commerciële ruimten). Hiervoor moesten hoge ondersteuningen ontworpen worden voor de balken en de breedplaatvloeren.
De verdiepingen van de appartementen hebben een wat eenvoudigere vorm. Hier heeft Matemco naast de ondersteuning voor de vloeren, ook de ondersteuning voor de balkons ontworpen en geleverd.

Mooi om ondersteuningen te leveren voor zowel vloeren, balken en balkons.

Harold van der Cruijsen
Teammanager Engineering

Vragen over jouw project?

Neem dan contact met ons op

image