mail icon

Engineering

Engineering is de basis onder een veilige en snelle bouw. Ons team van ervaren projectengineers en constructeurs staat voor je klaar om de meest optimale oplossing te engineeren. Standaard doen wij dit in 3D, maar we doen het net zo graag in 4D door ons ontwerp te koppelen aan een planning.

block image

Jarenlange ervaring in 3D engineering

Bijna 10 jaar geleden is Matemco reeds begonnen met het ontwikkelen van een eigen 3D bibliotheek voor alle Kwiksteiger onderdelen. Niet omdat 3D toen al de standaard was, maar omdat we geloofden dat de basis van toekomstig werken minimaal in 3D zou leggen. Doordat we al zo lang bezig zijn met 3D (Revit) hebben we een enorme voorsprong gecreëerd qua kennis, kunde en techniek. Matemco kan bijvoorbeeld volledig mee in de BIM Basis ILS.

 

Matemco BIM’t

BIMmen is onder andere een manier van het delen van en het werken met gedeelde informatie. Matemco gaat als leverancier zover mogelijk mee in het Nationaal BIM Protocol. Dat gaat verder dan een 3D model, maar zegt ook iets over hoe we samenwerken. Naast het gebruik van de Powerproject 4D BIM Module verwerken wij ook de huurkosten in dezelfde 4D uitwerking. Daarmee krijgt u in één klap een totaal overzicht met daarin wanneer welke kosten optreden en bij welke onderdelen deze horen. 5D dus.

Partner in constructieve berekeningen

Matemco heeft zelf meerdere constructeurs in dienst. Deze ondersteunen de opdrachtgevers bij het reken-technisch onderbouwen van de te leveren hulpconstructies. Of dit nu gaat over staanderbelastingen, doorstempeling, of derde orde berekeningen: Matemco wil een serieuze sparring partner zijn voor de opdrachtgever en hoofdconstructeur.

Omdat constructeurs elkaars taal het best begrijpen is het ideaal om bij het bepalen van uitgangspunten onze constructeur met de hoofdconstructeur afstemming te laten zoeken. Zo ontstaat al in een vroeg stadium duidelijkheid en zekerheid over de belangrijkste uitgangspunten. Deze duidelijkheid geeft ook meer zekerheid over de kosten van huur en bouw.

image

Onze expertises

Onderhoud en kwaliteit

Op onze materieeldienst keuren we alle geretourneerde materialen en repareren deze waar nodig.

Meer lezen
image description
Projectverhuur

Steigersystemen voor ieder project huur je bij Matemco. Of dit nu metselsteigers, ruimtelijk steigers, vlechtsteigers of hangsteigers zijn.

Meer lezen
image description

Samenwerken aan de voorbereiding van je project?

Neem contact op met een van onze projectleiders voor advies op maat

image