mail icon

Partner in steigers

Kwiksteigersysteem
3D engineering standaard
Montage & demontage
Metselsteiger, vlechtsteiger, ruimtelijk steiger
image

Steigersystemen

Sinds 1970 levert Matemco met het multi-inzetbare Kwiksteigersysteem een oplossing voor vele steigervraagstukken in de bouw. Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie:

image image
image
Metselsteiger
image image
image
Ruimtelijk steiger
image image
image
Opgangen
image image
image
Hangsteiger
image

Kwaliteit en veiligheid

Met een steiger creëert u een veilige werkplek op elk gewenst niveau. Het Kwiksteigersysteem staat bekend om haar stabiliteit, flexibiliteit en korte montage- en demontagetijd. Door de universele toepasbaarheid van het systeem is de steiger naast zijn functie als gevelsteiger voor tal van doeleinden geschikt, onder andere als metsel-, rol-, vlecht-, renovatie-, ruimtelijk-, stort-, hijs- en doorwerksteiger. Doordat binnen het Kwiksteigersysteem gebruik wordt gemaakt van stalen planken die opgesloten zitten tussen de kortelingen, kunnen hogere belastingen worden behaald met een optimale waarborg van kwaliteit en veiligheid. Om optimaal te kunnen werken, kan men kiezen uit verschillende slaghoogtes, zoals 2.20 m, aangevuld met diverse consoles en metselsteunen. De consoles zijn er in varianten van 1, 2,3 en 4-planks en in combinatie met verlengconsoles. Deze consoles kunnen op elke halve meter worden aangebracht. Hierdoor biedt de steiger voldoende ruimte voor materiaal en personeel en voldoet de steiger volledig aan de til norm.

Robuust metselsteiger

Met behulp van versterkte kortelingen in combinatie met stalen planken, kunnen moeiteloos 400 steenspakketten in elk vak worden geopperd en kan de materiaalbesparende staanderafstand (van 2.40 meter) worden gehandhaafd. Uiteraard heeft Matemco diverse oplossingen in haar pakket opgenomen om de steiger veilig en snel te kunnen bereiken, zoals steigertrappen en (materiaal) opgangen. Voor optimaal rendement van het Kwiksteigersysteem kunnen de staanders met het Kwiksteiger Shoring systeem worden gekoppeld. Hierdoor ontstaat een onvervormbare steigerunit die eenvoudig kan worden verplaatst door middel van rollen of hijsen. Een grote besparing op arbeidskosten voor montage en demontage is hiervan het gevolg.

image

Onze steiger expertises

Engineering

Matemco ontwerpt al haar constructies standaard in 3D en koppelt ze graag via 4D aan de planning.

Bekijk expertise
image description
Projectverhuur

Steigersystemen voor ieder project huur je bij Matemco. Of dit nu metselsteigers, ruimtelijk steigers, vlechtsteigers of hangsteigers zijn.

Bekijk expertise
image description
Onderhoud en kwaliteit

Op onze materieeldienst keuren we alle geretourneerde materialen en repareren deze waar nodig.

Bekijk expertise
image description

Projecten met Matemco steigersystemen

Onze steigersystemen in de praktijk.

Sluishuis Amsterdam

De uitkragende constructie die in een punt boven het water samenkomt zorgt voor grote excentrische krachten.

Jos Hendriks

case image

Vragen over onze steigersystemen?

We helpen je graag verder.

image

Andere productgroepen