mail icon

Sluishuis Amsterdam

icon 2020 - 2022
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Ingezette productgroepen:
Woningbouw

Het gebouw

De blikvanger aan het IJ te Amsterdam heeft een zeer bijzonder betonskelet. De uitkragende constructie die in een punt boven het water samenkomt zorgt voor grote excentrische krachten. Dezelfde uitdaging ontstaat ook al in de uitvoeringsfase bij het telkens laten schrikken van een vloer. De combinatie van zettingen van het gebouw en zettingen (indrukkingen) van de steeds hogere ondersteuning zorgde voor het nodige rekenwerk. Kern van de oplossing bestond uit het aanbrengen van ankers aan de pas gestorte vloeren om de horizontale krachten uit de stortbelasting op de ondersteuning te minimaliseren.

image

De rol van Matemco

De leveringen van Matemco betroffen al onze oplossingen. Te beginnen met Kwiksteiger Decking, ons valkop systeem, voor de 2-laagse kelder. Lastig omdat de draagrichting van de vloeren en balken van de twee keldervloeren deels haaks op elkaar ontworpen waren. De levering werd aangevuld met ons gaffelsysteem voor de hellingbanen.

Voor de bovenbouw is een terrasvormige ondersteuning ontworpen waarop Doka hun glijbekisting voor de schuine vloer kon plaatsen. Na het betonwerk is deze ondersteuning omgebouwd naar een werksteiger voor de gevelafwerking van de schuine cantilevers. Doka leverde ook de tafelbekisting van de appartementen. Alle moeilijke vloerdelen van de middengang en bekisting boven de schuin oplopende wand werden probleemloos opgelost met ons systeem Decking Compleet. Tot slot is de ongeveer de helft van de gevelsteigers ook in Kwiksteiger uitgevoerd. De slaghoogte van de steiger en de trappentorens hebben we met standaard onderdelen perfect kunnen laten aansluiten op de verdiepingshoogte van 3200 mm.

Vragen over jouw project?

Neem dan contact met ons op

image