mail icon

Wij zijn Matemco

Meer dan 53 jaar ervaring in steigers en ondersteuningen
De meest professionele partner in steigers en ondersteuningen
Uiterst professionele engineering in 3D en 4D standaard
image

Wij ondersteunen.


Met het Kwiksteigersysteem levert Matemco een multi-inzetbaar systeem dat een totaaloplossing biedt voor zowel de infra, utiliteit, woning- en betonbouw. Het Kwiksteigersysteem, dat als eerste modulaire systeem in Nederland werd geïntroduceerd, is opgebouwd uit een aantal snel monteerbare basisonderdelen die zowel voor steiger-, ondersteunings- als vloerbekistingsconstructies inzetbaar zijn. Een flexibel, snel en optimaal renderend systeem is hiervan het resultaat.

image

Vakkundig team

Matemco heeft een uiterst professioneel team ter beschikking bestaande uit een constructeur, project engineers, 3D specialisten, vertegenwoordigers en projectleiders. Daarnaast heeft Matemco een uiterst goed georganiseerde materieeldienst, welke door een grote verhuurvoorraad van meer dan 900.000 onderdelen en een professioneel logistiek systeem, snel kan leveren.

Uiteraard werken wij volgens de wettelijke kwaliteits- en veiligheidseisen die gesteld worden binnen onze branche. Daarnaast voldoen wij aan de VSB Waarborgregeling, waar kwaliteit en veilig werken centraal staat.

Zusterbedrijf Jako

Sinds 2021 is Matemco officieel zusterbedrijf van Jako. Jako is een familiebedrijf dat zich al 50 jaar richt op materieel voor de eerste fase van een bouwproject: de ruwbouw. De intensieve samenwerking is daarom heel waardevol: Jako richt zich op alles wat nog gebouwd moet worden en Matemco vult dat mooi aan met met haar expertise in de woningbouw, utiliteit en civiele bouw. Door het delen van elkaars kennis, ervaring en materieel kunnen wij onze opdrachtgevers zo nog beter ondersteunen.

image
image

Zusterbedrijf Yelloo

Matemco en Jako richten zich op alles wat nog gebouwd moet worden. Sinds 2021 is Yelloo een zusterbedrijf van Matemco. Yelloo richt zich al 25 jaar op het onderhouden en renoveren van de bestaande bouw. De intensieve samenwerking is daarom heel waardevol.

Otri versterkt positie in bouw met overname Matemco

Het nieuwe moederbedrijf Otri van de Jako en Yelloo groep, heeft in juli 2021 Matemco uit Ede overgenomen. De drie bedrijven, Jako, Yelloo en Matemco staan nu samen onder ‘één moederbedrijf’ als een sterk fundament voor de toekomst.

Groei in ruwbouw- en renovatie fase

De overname van Matemco past geheel in de op groei gerichte strategie van Otri. Verdeeld over drie moderne vestigingen levert Otri vanuit Cuijk, Hattemerbroek en Ede een veelvoud aan oplossingen voor de ruwbouwfase en de renovatie fase. Met alle productgroepen, zoals bekistingen en toebehoren, tijdelijke ondersteuningsconstructies, steigersystemen, personen- en goederenliften, modulaire hangbruggen, ijzerwaren en gereedschappen vormt Otri dé partner voor ieder bouwproject.

Synergie te over

Jeroen Jansen, directeur van Otri zegt over de overname van Matemco: “ ik zie de sterke positie van Matemco als een welkome aanvulling, vooral voor de Jako groep. De expertise van Matemco in de woningbouw, utiliteit en civiele bouw leveren hieraan een grote bijdrage. Jako beschikt daarentegen over een uitgebreid bekistingsprogramma wat voor Matemco een prachtige aanvulling is. Kortom, er is synergie te over.”

De basis van Otri

De verbinding kenmerkt zich door de betrouwbare kwaliteit die de drie bedrijven leveren. Daarnaast hebben ze alle drie partnerschap en service als ankerpunten. Ondersteunend en servicegericht in de werkzaamheden, verbindend in de samenwerking en oplossingen. Met families aan de basis van deze bedrijven staat een lange termijn relatie voorop.

Eén uitstraling

Om de verbinding visueel te versterken zijn de logo’s van de drie bedrijven voorzien van een nieuwe look. De eigen kleurstellingen van de bedrijven zijn behouden, maar de logo’s zijn gesynchroniseerd, waardoor één uitstraling ontstaat. Alle drie de logo’s zijn voorzien van de herkenbare triangel, als mooie verwijzing naar het moederbedrijf Otri.

Waar we trots op zijn

900.000
Onderdelen

Een grote verhuurvoorraad van meer dan 900.000 onderdelen.

53 jaar
Ervaring

Sinds 1970 levert Matemco met het multi-inzetbare Kwiksteigersysteem een oplossing voor vele steiger- en ondersteuningsvraagstukken in de bouw

4D
BIM

Wij werken met onze 4D BIM module (Powerproject) om volledig met uw 4D werken mee te BIMmen.