mail icon

Van der Valk Deventer

icon 2018 - 2022
image
image
image
Ingezette productgroepen:
Utiliteit

Het gebouw

Het betreft een nieuw te bouwen Van der Valk hotel. Een grote, complexe, bouw met uitdagende hoogtes. In het werk gestorte verzwaarde stroken, uitkragingen en belastingen. Twaalf vloervelden met een totaal van ca. 16.000 m2 breedplaatvloeren. De onderbouw bestaat uit twee lagen waarvan de 1e het een berging betreft en de 2e een ontvangstruimte met lobby, bar, restaurant en garderobe. De bovenbouw, 2e t/m 10e verdieping bestaat uit alleen maar hotelkamers. Het bijzondere is dat het hotel beschikt over een zwembad op de 9e verdieping met een techniekruimte op de 8e verdieping met een prachtig uitzicht over de stad Deventer.

image

De rol van Matemco

Begin april 2018 werd Matemco uitgenodigd voor het maken van een offerte voor het nieuw te bouwen Hotel Van der Valk in Deventer (langs de snelweg A1). In een gesprek met het bouwteam van Dura Vermeer Bouw Hengelo hebben we het project intensief doorgesproken om met name de uitgangspunten met elkaar scherp te krijgen. Een soort van eisen/wensen pakket. Hiermee is Matemco samen met Betonstut aan de slag gegaan wat geresulteerd heeft in een opdracht.
Met name de randbeveiliging en het wisselplatform waren van groot belang in het voortgangsproces van de bouw. Het één om de veiligheid te waarborgen en het ander om veel opslag van beglazing, container, toiletvoorziening, gereedschappen e.d. te kunnen dragen. Het wisselplatform is berekend op een belasting van 6,7 kN/m2.
Matemco heeft alle ondersteuningen en belangrijke steigers voor de ruwbouw van het prachtige. Van der Valk hotel in Deventer geleverd met daarbij de benodigde engineering en 3D tekenwerk. Met dit tekenwerk in de hand heeft Betonstut de montage en demontage van dit prachtige werk verzorgd.

Vragen over jouw project?

Neem dan contact met ons op

image